Ik zie even door de bomen het bos niet meer, en dat terwijl ik me nu toch al maandenlang rustig hou over voedsel en wat wel of niet te eten. Ik ga vanavond eten in een Italiaans restaurant. Er staat veel buffermozzarella op het menu. Mag ik dit nu wel of niet eten als het verhit is? En wat als er over iets parmezaanse kaas is gedaan (onverhit)? Mag ik: een pizza met gemarineerde kip, buffelmozzarella en groenten eten? bruschetta eten? zuppa di pomodori eten? (volgens mij is dit tomatensoep) spaghetti con Caglio e olie eten? (spaghetti met knoflook, olijfolie) Alvast bedankt voor jullie hulp. Ben nu voor het eerst gestrest over eten, ik ga namelijk nooit naar de Italiaan.
Kaas en vlees dat verhit is mag je gewoon eten. Alleen rauw niet. Behalve de rauwe ham die vaak op de kaart staat mag je volgens mij alles eten bij de Italiaan.
Alles was verhit is is sowieso prima! Parmazaanse kaas wat niet verhit is kan wel rauwe melk bevatten.
Ik zou me niet zo druk maken en gewoon lekker gaan eten. Er zijn genoeg dingen die je mag. Ik zoek in een onbekend restaurant meestal iets uit wat ik lekker vind en vraag dan of dat kan. Als ik lees dat je je afvraagt of spagetti met knoflook niet mag dan denk ik dat je je veel te druk maakt...of tomatensoep... waarom zou je dat niet mogen? Niet te druk maken en gewoon lekker uiteten.
Gewoon lekker eten! Alleen geen rauw vlees of rauwe vis. En kaas word allemaal verwarmt bij de italiaan zeker op de pizza. En paramazaanse kaas is harde kaas... Dus ik zou me er niet druk om maken. Wij gaan regelmatig naar de italiaan en ok eerlijk te zijn eet ik dan ook gewoon lekker mijn pastatje of pizza hoor.
Ik vraag mij echt af waarom je twijfelt of je tomatensoep en pasta met knoflook en olijfolie niet zou mogen eten?! Is dat echt serieus? Ik zou proberen te ontspannen en gewoon genieten van je etentje. Enige wat je niet mag eten is de rauwe ham.
Ik weet niet zo veel van de Italiaanse keuken. Ik weet wel dat in sommige keukens soepen of sauzen worden gebonden met rauwe ei. Daarom dacht ik, misschien kan dat hier ook in zitten. Nogmaals, ik ga zelf nooit naar een Italiaan en weet dus niet wat ze daar gebruiken in de bereiding. Maar goed, als ik jullie goed begrijp kan ik pizza's dus gewoon eten, ook al zit er rauwmelkse kaas op, en de tomatensoep en bruschetta kan ik ook gewoon eten.
Ja. Het enige wat ik me nog zou kunnen voorstellen is bijvoorbeeld spaghetti carbonara omdat daar rauw ei in gaat volgens mij. Verder zou ik me niet te druk maken.
De rauwe ham, wordt hier 'rauw' genoemd, maar is dit niet. Het wordt helemaal gepekeld met zout en daarna gedroogd, dus niet rauw. Mijzelf hier helemaal in verdiept, omdat ik het heul lekker vind haha. De naam is dus een beetje misleidend Buffelmozzarela mag je gewoon hebben evenals parmezaanse kaas. Dus lekker van genieten!
Precies, rauwe ham in Nederland mag je gewoon eten. Die is helemaal niet rauw maar bewerkt. In Italië of Spanje op het platteland bij de boer zou ik het niet meteen doen zonder doorvragen. Maar bij de gemiddelde Italiaan in Nederland kan je echt alles wel eten (behalve dus rauw/rosé vlees of een carbonara). Net zoals je de meeste kazen in Nederland gewoon kan eten. Niet zo overdrijven!
Ontspan en geniet ! Je mag meer dan je denkt hoor geen rauwe vis of vlees. carbonara zou ik niet doen. Maar kazen op je pizza worden goed verhit. Dus geen carpaccio vooraf en geen tiramisu achteraf verder eet smakelijk !
Carbonara wordt toch ook gewoon verhit? Het gaat er rauw in, maar wordt daarna toch verhit? De gemiddelde Italiaan in Nederland is geen probleem. Luxe Italianen hebben nogal eens vlees of visgerechten met rauwe producten, de meeste Italianen alleen carpaccio, maar de rest is niet zo spannend.
Het ei wordt er door gedaan (of soms er bovenop) na de bereiding van de pasta. Het wordt natuurlijk wel wat verwarmd door de warmte van de pasta maar het wordt niet nog in een pan verhit ofzo.
Volgens mij heeft elke zwangere wel een moment waarop ze twijfelt Enne als je dit soort topics vreselijk vindt.. Waarom lees je ze dan? En reageer je? Denk dat dat meer over jou zegt dan over ts
Dit is toch een forum om vragen te stellen als je twijfelt. Waarom zouden dit soort vragen dan niet kunnen?
Echt? :O Kijk dat wist ik dan niet nog lekker gehad met 16 weken Alhoewel de restaurant dat vanuit de oven serveerde, met een gebakken kaas laagje erover. Dus niet rauw meer dan lijkt mij. Je kunt het ook altijd aangeven tegen de serveerster dat je zwanger bent en of de chef gerechten eventueel aan kan passen. Doen ze vaak niet moeilijk over. Maar volgens mij mag je alles gewoon hebben hoor als het maar niet rauw is en Parmezaanse kaas is een harde kaas dus dat mag gewoon.