Ik lees even mee, want bij mij is los budget vaak erg makkelijk en dat is ook niet alles. Dus ik hoop ook op tips/recepten.
Ik heb er toevallig net eentje geplaatst Zal hem ff kopieren Benodigdheden voor 4 personen: 1 ui 0,15 1 verpakking diepvries bladspinazie 1 1 potje groene pesto 1,39 peper en zout 0,10 300 gram ongekookte pasta 0,30 In totaal kost deze maaltijd 2,94 voor 4 personen. Dit is per persoon 0,73. Deze maaltijd bevat per persoon 482 kcal en bestaat uit 11 gram eiwit, 55 gram koolhydraten en 24 gram vetten. Omdat er niet veel eiwitten inzitten, raden wij aan om als toetje bijvoorbeeld een bakje yoghurt of magere kwark te eten! De bereiding: Kook de pasta zoals op de verpakking van de pasta staat Snipper de ui en fruit deze in een wokpan tot hij glazig ziet Voeg de spinazie toe en bak deze even mee Voeg pesto, peper en zout naar smaak toe. (Wij zijn grote pesto-fans, dus hier gaat vaak het halve potje er doorheen) Meng de pasta door het mengsel van spinazie en pesto heen. Eet smakelijk!
Ik heb laatst couscous salade gemaakt. Vond ik erg lekker en niet duur! Gewoon de couscous bereiden en dan laten afkoelen. Komkommer erdoor, tomaat, olijfolie en wat citroensap, van die saladekaas blokjes of feta oid., en wat lente uitjes. Je kan er eigenlijk van alles door doen. Wat ik ook wel eens maak is een couscous ovenschoteltje. Couscous voorbereiden, sjalotje fruiten, courgette blokjes en tomaten blokjes erbij bakken totdat ze zacht zijn, de groente door de couscous mengen en in een ovenvast schaaltje doen. Kaas erover heen en ongeveer 5 minuutjes in de over. Heerlijk!
ik lees mee! net samen gaan wonen dus snap niets van koken en weinig geld wel 1 lekker recept als toetje zelf vind ik die niet zo duur. bak aardbeien kwark en ongeklopte slagroom. (goedkoop merk) slagroom en kwark mengen tot het wat luchtig is en de gesneden aardbeien erin doen. om het af te maken wat lekker suiker erbij en smullen maar
Niet het meest gezondste recept, maar zoooo lekker Macaroni (elleboogjes) Blikje tomatenpuree (6 cent) Ontbijtspek Geraspte kaas Kook de macaroni. Snij onder tussen ontbijtspek in stukjes. Voeg de tomatenpuree (naar eigen smaak) toe aan de pasta, ontbijtspek en kaas erdoor heen. Dan in ovenschaal en evt wat paneermeel erover en dan in de oven tot er korst op zit! Super lekker en niet duur
Voor als er visite komt: 1. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in piepkleine blokjes. Meng de aqppel in een kom met de custard of de vanille suiker en 1 eetlepel suiker. 2. Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden. Schep op een helft van elk driehoekje een beetje van het appelmengsel. Vouw het deeg over de appel dicht, zodat je kleine driehoekjes krijgt. Duw de naden goed dicht. 3. Leg de appelflapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met een beetje losgeklopt ei. Schuif de appelflapjes in het midden van de oven en bak ze inj ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze tot lauwwarm afkoelen. Ingredienten 1 appel(s), 2 eetlepels custardpoeder, of een zakje vanillesuiker 1 eetlepel suiker, 5 plakjes bladerdeeg, diepvries 1 ei, losgeklopt
Bij de Lidl potje pesto van 190 gram voor 0,89. Kwam bij de test van de consumentenbond als beste koop uit de test.
Ik maakte op vakantie een pasta met spekjes en ei/melk. Vond het zo lekker dat ik het thuis ook vaak maak. En groot voordeel heel low budget Pasta koken Spekjes bakken 1 ei en beetje melk opkloppen en peper erdoor. Als de pasta gekookt is afgieten en flinke scheut olijfolie in de pan. Pasta erin en langzaam het ei/melk mengsel erdoor scheppen maar er wel goed bij blijven en flink blijven roeren. Als het mooi gaar is spekjes erbij en klaar om op te scheppen! Ik doe er soms als ik het toevallig in huis heb wat kruidenkaas doorheen en strooi nog wat kaar erover.
Penne met salami, cherrytomaatjes en spinazie Hoofdgerecht 4 personen Ingrediënten 300 g penne (pasta, zak 500 g) 1 el olijfolie 1 salami (worst 250 g), in halve plakjes 1 ui, fijngesnipperd 1 zak spinazie (300 g) 2 bakjes cherry tomaten (a 250 g), gehalveerd 1 bekertje crème fraîche light (125 ml) 2 el zwarte olijven zonder pit op sap (pot 240 g), uitgelekt Bereidingswijze 1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en bak de salami in 2-3 min. zachtjes uit. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee. 2. Voeg de spinazie in 2 porties toe en laat al omscheppend slinken. Schep de tomaten erdoor en bak 2 min. mee. Voeg de crème fraîche toe en verwarm nog 1 min. op laag vuur. 3. Schep de pasta en de olijven door de groenten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden en serveer meteen. Doe hier nooit met olijven, gebruik vaak een pakje slagroom (de allergoedkoopste die er maar is) ipv creme fraiche, met een flinke schep pesto is ook super lekker. Ipv 2 bakjes tomaatjes doe ik meestal eentje, ipv verse spinazie gewoon spinazie uit de vriezer (en dan dus 450g spinazie en 250g tomaatjes). Verder als je een pan met antiaanbaklaag gebruikt, geen olie in de pan, salami komt al genoeg uit. Bij de Jumbo verkopen ze salamiworsten van 500g, zijn bijna niks duurder dan die van 250g, maar kun je wel nog een keer extra van eten.
En dan doe je er een salade bij ofzo? Valt me op dat hier bij de goedkope recepten vrijwel geen groenten worden gebruikt...
Indische pindasoep met prei Maaltijdsoep 2 personen, vegetarisch Ingrediënten 2 eieren 1 ui 1 knoflookteentje 2 aardappelen 1 eetlepel (zonnebloem)olie 250 gram gesneden prei ½ liter groentebouillon (van een blokje) 5 eetlepels pindakaas (gewoon de goedkoopste wat er is) 1 eetlepel ketjap manis 1-2 theelepels sambal oelek zout, (versgemalen)peper 2 eetlepels gesnipperde bladselderij (niet nodig) Bereiding Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken en pel ze. Hak de eieren fijn. Snipper intussen de gepelde ui en de knoflook. Snijd de geschilde en gewassen aardappelen in blokjes van ca. 1 cm. Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook ca. 1 minuut. Voeg de prei toe en bak die ca. 2 minuten mee. Schenk de bouillon in de pan en voeg de aardappelblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep zachtjes ca. 10 minuten koken tot de aardappels gaar zijn. Roer de pindakaas en de ketjap door de soep en breng hem op smaak met sambal, zout en peper. Afwerking Garneer de soep met ei en bladselderij. TIP Lekker met kroepoek.
Ja wij eten er dan komkommer en snoeptomaatjes bij of verse spinazie. maar dan is het niet meer zo goedkoop dus vandaar dat ik alleen de basis plaatste
Prei met gedroogde tomaat en Mon Chou Hoofdgerecht 2 personen, vegetarisch Ingrediënten 5 dunne preien 6 gedroogde tomaten op olie 100 gram Mon Chou 1 eetlepel olijfolie 3 eetlepels pesto Zout, (versgemalen)peper Bereiding Verwijder het lelijke blad van de prei en snijd de stengels in smalle ringetjes. Was de ringetjes in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Snipper de gedroogde tomaten en snijd de Mon Chou in kleine blokjes Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de prei ca. 3 minuten. Roer de pesto erdoor. Voeg de tomaat en de blokjes kaas toe en laat de kaas, al omscheppend, smelten. Breng de prei op smaak met zout en peper. Lekker met pasta (penne). Pesto en gedroogde tomaten hebben ze bij Lidl. Veel goedkoper dan bij jumbo etc.
Ik dacht al . Weet trouwens niet wat TS onder goedkope maaltijden vind vallen. Hier heel veel recepten die je voor ongeveer 5 euro hebt, waar je in principe met 4 mensen van kunt eten (maar wat wij met z'n 2en en met 2 kleine kinderen opeten, maar wij zijn grote eters).
Wat ben ik blij met jou! Stond steeds op het programma te maken, maar als ik dan eens keek zag ik recepten met iets anders dan pindakaas. Ga deze week dit recept uitproberen!
Groninger mosterdsoep Voorgerecht 4 personen Ingrediënten liter bouillon 50g boter 60g bloem 4 eetlepels groninger mosterd 125cc room eventueel handje spekjes preitje Voorbereiden maak een liter groente bouillion en laat dit afkoelen. Bereiding Verhit een hoge pan en laat de boter langzaam smelten. De boter niet laten verkleuren. Voeg al roerend de gezeefde bloem toe. Laat dit een paar minuten garen op laag vuur. Nu de koude boullion scheut voor scheut erbij en goed blijven roeren. Tot slot de mosterd en room er door roeren. Nu proeven en naar smaak peper en zout toevoegen. Eventueel wat preiringetjes en spekjes toevoegen en even laten meegaren.