Tot nu toe heb ik steeds groenten gepureerd en wat flesvoeding of kookvocht toegevoegd om het smeuiger te maken. Maar als er staat: 'voeg wat margarine of olie toe'. Wat voor margarine of olie kan ik dan het beste gebruiken?
Ik gebruik soms een drupje olijfolie of klein klontje roomboter. Maar ook vaak genoeg zonder, gewoon alleen met het kookvocht.
Het wordt wel geadviseerd een theelepeltje olie of margarine. Ik doe wanneer ze geen vlees eet altijd een theelepel zonnebloemolie of olijfolie door het eten.
Ik zou standaard zonnebloemolie of roomboter gebruiken. Margarine heeft nog wel wat toevoegingen, dat heb ik bij de kleine in het begin wel een beetje vermeden.
Hier krijgt ze ook olijfolie of roomboter bij haar avondeten. En ze poept lastig sinds de bijvoeding en krijgt door papflesje voor de nacht ook een scheutje olijfolie. Het is belangrijk voor een baby/jong kind dat ze voldoende vetten binnen krijgen.
Op die leeftijd gaf ik nog niets wat met koemelk te maken had, dus geen roomboter. Ik deed olijfolie, zonnebloemolie of Blue band-margarine. Mijn voorkeur zou uitgaan naar plantaardige olie - maar dan weer geen pindaolie (meestal noemen ze dat arachideolie) of notenolie, ivm allergieën.
Is deze vanzelf niet erg zoet? (ik heb het ooit gebruikt voor een taart, maar vond het behoorlijk zoet smaken) OT: ik gebruikte olijfolie of zonnebloemolie door de bijvoeding
Als er geen allergieen in de familie zitten, kan roomboter eventueel wel, maar als er allergie of astma speelt in de familie, is het verstandig om nog even geen roomboter te gebruiken. Ik gebruikte bij Thirza olijfolie of plantaardige margarine, dat zal ik straks voor Caitlyn ook doen, (nu nog enkel groente met kookvocht).
Echte kokosolie is niet zoet hoor. Je hebt ook santen, dat is wit en zoet, maar dat is kokosmelk, geen olie. Wordt ook verkocht als coconut cream.