Ik heb het kookboek "lekker eten met voedselovergevoeligheid". Daar staan een aantal taartjes/gebakjes e.d in. Oa. muffins: 100 gram witte basterdsuiker 100 gram bruine basterdsuiker 100 gram plantaardige margarine 200 ml water halve theelepel fijne zeezout 265 patent tarwebloem half zakje bakpoeder Doe de suiker, boter, water en zeezout in een pannetje en laat smelten. Haal het daarna van het vuur en laat handwarm worden. Meng bakpoeder en tarwebloem met elkaar en zeef het. Meng het mengsel met de bloem en giet in muffinvormpjes (dit recept is goed voor zo'n 12 muffins). Voorverwarmde oven op 160 graden en muffins ongeveer 35 minuten in de oven. Ik maak ze vaak met chocolade. Twee lepels cacaopoeder bij het bloem en gehakte extra pure chocolade op het laatst door het mengsel en bloem. Of appelkaneel. Beetje kaneel door het bloem en geraspte appel door het mengsel en bloem. Maar wellicht dat er te veel suiker in zit voor jonge kinderen. Ik maak ze nu voor mezelf vanwege de borstvoeding en het hypoallergene dieet wat ik volg.
Zelf iets bakken. Als je het alleen voor je kind bakt kan je zelfs zijn / haar melk gebruiken. Je kunt hier eens kijken voor recepten. Recepten Bij mijn zoontje heb ik toen taart laten maken, wilde graag zo'n taart van fondant. Zijn meptaartje had die persoon gemaakt zonder melk, ei, soja etc ivm allergieën.