waarom laten dopen???

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door tatjana, 28 mrt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tatjana

    tatjana Actief lid

    2 jan 2009
    127
    0
    0
    hallo,

    ik wil graag me kinderen graag laten dopen...
    nu was mijn vraag waarom wilde jullie je kind laten dopen en hoe gaat zo iets in zijn werk???

    en kan ik me 2 kinderen tegengelijk laten dopen?


    hoop dat jullie me verder kunnen helpen?
     
  2. Annemiek1975

    Annemiek1975 Fanatiek lid

    3 aug 2008
    2.165
    0
    0
    Filiaalleidster
    Neerkant
    Door je kind te laten dopen beloof je dat je hem/haar als katholieke zult opvoeden (als je tenminste voor de katholieke kerk laat dopen) Je maakt dus een belofte aan god.
    Tenminste zo is het mij altijd geleerd.
    Dus om die reden word onze kleine niet gedoopt, wij voeden hem nl niet volgens een bepaald geloof op. Dat mag hij als hij wil later zelf bepalen, en dan kan hij alsnog gedoopt worden.
     
  3. zwangervan4e

    zwangervan4e Fanatiek lid

    23 jul 2009
    1.037
    0
    0
    uuuhhhh... mijn kinderen
    Wij voeden.onze kinderen katholiek op, ze gaan naar een rk school, we gaan nu met de oudste af en toe naar de kerk ( ze is 4.5) ze vind het heel interessant allemaal maar ik vind niet tsr je jr kinderen moet laten dopen omdat het doopjurkje of het feest erna zo leuk is of omdat ze op een rk school zitten bv. Dat zie ik nl veel in mijn omgeving. Mijn kinderen zijn/kolfen met.3/4 maand gedoopt en krijgen een doopkurk aan ( heel oud al jarenlang in de familie.) En ja je kan ke kinderen ook samen laten dopen hoor dat is geen probleem.
     
  4. sandraske

    sandraske VIP lid

    23 jul 2010
    14.043
    0
    0
    Noord-Brabant
    We zijn geen actieve katholieken, komen weleens in de kerk maar niet superveel. Maar onze dochter is gedoopt omdat wij haar het katholieke geloof mee willen geven of ze daar later wat mee doet, moet ze zelf weten.
     
  5. Lous1982

    Lous1982 Actief lid

    22 jun 2011
    322
    1
    16
    Docent Nederlands
    Groningen
    Goedemorgen! Wij zijn niet gelovig maar hebben wel meerdere doopceremonies bijgewoond. Echter vooral in PKN-kerken, geen katholieke. Een vriendin van mij heeft onlangs twee kindjes laten dopen en deed zelf ook nog belijdenis, in dezelfde dienst. Kan dus allemaal en was zeker indrukwekkend. Alvast een mooie dag gewenst als je besluit het te doen!
     
  6. dolfijn1982

    dolfijn1982 VIP lid

    1 apr 2010
    7.023
    0
    0
    NULL
    Flevoland
    Beau is gedoopt omdat wijzelf lid zijn van de gereformeerd vrijgemaakte kerk.
    Ik vond het heel belangrijk om Beau het teken van God te geven: hij hoort erbij!
    Wij voeden hem gelovig op maar wat hij er verder zelf mee doet is aan hem.

    Ik weet niet hoe het in zijn werk gaat als je geen lid bent van een bepaalde kerk/ gemeente.. maar ik ben het wel met anderen eens dat het een keuze is die je voor het leven maakt en niet zomaar om het -leuk- .. succes met je keuze en ik hoop natuurlijk dat jij deze belofte aan God wilt maken :)
     
  7. mel78

    mel78 VIP lid

    12 feb 2008
    8.320
    242
    63
    wij zijn in de kerk getrouwd, en ook onze kinderen zijn gedoopt. Ik vond het een heel emotionele gebeurtenis. Mijn man en ik zijn beiden gelovig opgevoed, maar komen niet vaak meer in de kerk. Toch hoort dat stukje bij de opvoeding voor ons. En door onze kinderen te laten dopen, kunnen ze later de keuze maken wat met het geloof te doen of niet. Wij hebben ons deel in ieder geval doorgegeven.
     
  8. mbtc

    mbtc Fanatiek lid

    9 nov 2010
    1.811
    0
    0
    leidster kinderopvang
    velsen
    ik heb mn kind niet laten dopen.
    we zijn beide wel katoliek opgevoed.
    man wel gedoopt en ik niet.

    we zijn ook niet voor de kerk getrouwd. vind dat ze zelf mag kiezen of ze wel of niet gedoopt wilt worden. heb er zelf over getwijfeld toen ik een jaar of 12 was maar niet gedaan. wil haar het wel mee geven maar mag toch echt zelf kiezen wat ze er mee doet. vind het zelf eerlijk gezegd niet meer van deze tijd met vrije geloofskeuze ed. vind het meer jou geloof opleggen.
     
  9. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.503
    3.165
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Mooi gezegd- dat is ook mijn idee. Ook al zijn de kinderen hier niet gedoopt: M'n man is niet gelovig opgevoed en heeft er niets mee. Dus ik geef door wat ik zelf geleerd heb van het geloof- maar we gaan dus niet naar de kerk ofzo.
     
  10. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.183
    940
    113
    Zuid-Holland
    @TS Waarom wil jij je kinderen laten dopen??? Blijkbaar is dat opeens belangrijk voor je geworden.

    Het waarom laten dopen moet ieder voor zich bepalen, denk ik. Wij zelf hebben onze kinderen laten dopen omdat wij hen voor God's troon wilden brengen en een zegen over hun leven wilden vragen. Het zijn God's kinderen en de doop is voor ons belangrijk in ons geloof.

    Als jezelf niet gelooft dan vraag ik me af wat de meerwaarde is dat je kinderen laat dopen...........
     
  11. tatjana

    tatjana Actief lid

    2 jan 2009
    127
    0
    0

    hallo,

    het is niet zo dat ik helemaal niet geloof,ik geloof wel dat er iets is...
    en vind het een fijn idee als mijn kinderen gedoopt zijn dat er nog iemand is die over me schouders mee kijkt...
    ma ik vraag me af of dat reden genoeg is me kinderen te laten dopen vandaar mijn vraag..
     
  12. Astrid1974

    Astrid1974 Bekend lid

    26 feb 2010
    555
    187
    43
    Als je een kind laat dopen, maak je vaak een afspraak met je parochie en komt er iemand langs (vaak wel de priester) om met je hierover te praten. Als je twijfelt kun je ook prima eerst eens bespreken of je je kind laat dopen!

    Omdat ik zelf niet meer katholiek actief ben (wel zo opgevoed) en mijn man niet gelovig is, hebben we ons zoontje niet laten dopen. Ik ga hem wel kennis laten maken met de katholieke kerk, maar hij mag later zelf beslissen wat hij wil.
     
  13. wendelaa

    wendelaa VIP lid

    30 nov 2008
    8.641
    0
    0
    Noord Brabant
    Voor jou is dat toch reden genoeg? Dan zou ik je kinderen gewoon laten dopen.

    Ik ben zelf niet gedoopt en mijn kinderen dus ook niet.
    Wij hebben totaal niks met een geloof, komen nooit in de kerk(ja bij een begrafenis) Voor ons persoonlijk zit er dus geen meerwaarde aan. Maar ik kan heel goed begrijpen dat dit voor andere mensen dus heel anders is.
     
  14. wondertjes1992

    wondertjes1992 Fanatiek lid

    3 feb 2012
    1.595
    477
    83
    Vrouw
    Kheb mn zoontje laten dopen. wij zijn alle 2 gedoopt en eerste communie gedaan alleen heb ik nooit mijn plechtige gedaan mijn mama wou dit niet ieens. Vind dit wel jammer want zou graag voor de kerk trouwen en ik weet niet of dit nu mag.
    Kga alew alles laten doen plechtige mag hij zelf kiezen. Zo kan hij later toch. Trouwen voor de kerk als hij dit wil.
     
  15. Rian85

    Rian85 Fanatiek lid

    21 feb 2012
    2.830
    476
    83
    Vrouw
    Binnen welke kerk zou je dan je kindjes willen laten dopen? Bij de doop (ben er toevallig zondag bij 1 katholieke geweest). Beloven de ouders dat ze het kind opvoeden volgens het evangelie van Jezus Christus en binnen de katholieke kerk.

    Ik ben zelf Baptist, en wij geloven in volwassenen doop, dus ik ben pas op mijn 24 gedoopt.
     
  16. Panda81

    Panda81 Fanatiek lid

    13 nov 2008
    3.381
    415
    83
    Limburg
    Hier beide dochters laten dopen. Zelf zijn wij ook gedoopt en hebben communie gedaan en vormsel. We hebben niet heel veel met de kerk maar hebben er wel iets mee. Hier wil ik straks ook met de oudste naar de kleuterkerk gaan. Daarbij wonen wij in een dorp en daar worden nog vrij veel doopsels en communies gedaan. Wat er er straks mee doen mogen ze zelf weten.

    Hier hebben we toen naar de parochie gemaild dat we de kids wilden laten dopen (zijn apart gedoopt, paar maanden na geboorte) en kregen datums door. Daarna naar een bijeenkomst geweest en dat was de voorbereiding.
    Hier in de omgeving worden vaker meerdere kindjes (uit meerdere gezinnen) gedoopt dus denk dat 2 uit 1 gezin ook wel kan. Gewoon contact opnemen met de parochie.
     
  17. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Waarom laten dopen? Omdat God in de doop aangeeft, dat ook jou kindje deel mag nemen aan het genade verbond. Dat Christus gestorven is voor zijn zonden en dat God je kindje's zonden wil vergeven en dat de Heilige Geest je kindje wil bekeren. Dat je kindje het eeuwige leven mag ontvangen. Dat het kindje een speciaal plekje heeft, namelijk bij God.

    Maar als je zelf niet gedoopt bent, geen belijdend lid bent en niet kerkelijk actief bent, denk ik niet dat je je kindjes kan laten dopen. Onze dochter is door mijn man gedoopt, hij draagt voor haar de verantwoording haar Christelijk op te voeden. Ik word zelf met 2e paasdag gedoopt, als ik geloofsbelijdenis doe. Ons 2e kindje mogen we dus samen laten dopen, dan draag ik voor beide kindjes verantwoording over hun opvoeding. Dopen is een heel speciaal, bijzonder iets, je kan niet zomaar een kerk opbellen en vragen of je kind gedoopt kan worden als je zelf geen lid bent van de kerk en niet weet hoe je je kindje volgens Gods wet op hoort te voeden.
     
  18. red88

    red88 VIP lid

    3 dec 2008
    13.137
    0
    0
    @suusjeuh, ik denk dat het per kerkverband verschilt.
    Maar ik denk er net zo als jou over. Wat fijn en mooi en dat je straks gedoopt wordt en belijdenis mag doen! Een hele mooie dienst toegewenst!
     
  19. Pieternel80

    16 dec 2009
    55
    0
    0
    NULL
    NULL
    Onze beide kinderen zijn gedoopt (in de PKN), omdat ze er helemaal bij mogen horen, bij God en bij de gemeente. Het waren bijzondere diensten. Mijn dochter is vernoemd naar mijn moeder en werk daarom door mijn moeder de kerk in gedragen. Mijn zoon is vernoemd naar mijn schoonvader en werd daarom door hem de kerk in gedragen. Ze vonden dat heel mooi om te doen en wij vonden dat ook een mooi teken van Gods trouw door de geslachten.
     
  20. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Ja er zit zo'n verschil tussen de verschillende verbanden he? Ik sta er ook echt versteld van, ik ben natuurlijk "onze" kerk gewend en hoor dan weleens over mensen die niet getrouwd zijn, niet naar kerk gaan en hun kind wel laten dopen. Dan zit ik echt :( van hoe kan dat nou? Maar ik heb dan ook geleerd dat 't een zeer serieus/belangrijk iets is, niet iets wat je zomaar doet want je behoort het hele leven van 't kindje ( en jezelf dus ) er ook naar in te richten. Wbt mijn eigen doop; ik kijk er erg naar uit, dat het eindelijk zover mag zijn, maar vind het ook enorm eng en spannend want je gaat een hele verantwoordelijkheid tegemoed. Marcus 16:16 zegt immers
     

Deel Deze Pagina